We use cookies.

Learn more

Vagyonnyilatkozatok hajnala

A vagyonnyilatkozatok hajnala egy adatozós crowdsourcing esemény, amin egy éjszaka alatt elvégezzük a hatalom dolgát: kereshető adatbázist gyúrunk a kézzel írt vagyonbevallásokból.

Mi is ez?

Január 31-én éjfélkor válnak elérhetővé a parlament honlapján az országgyűlési képviselők előző évi vagyonnyilatkozatai. A valódi áttekinthetőséghez, összemérhetőséghez és ellenőrizhetőséghez azonban ez nem elég, hiszen a dokumentumok legtöbb esetben kézzel írt, szkennelt pdf formában érhetőek el. Az a célunk, hogy egy könnyen kezelhető, és az elmúlt évek változásait nyomon követő digitális adatbázis jöjjön létre a vagyonnyilatkozatokból. Ezért január utolsó éjszakáján barátaink, támogatóink segítségével pár óra alatt kereshető adatbázissá gyúrjuk a vagyonbevallásokat. A dokumentumok felszabadításának megkönnyítésére készítettünk egy platformot.
A 2017-ben közzétett adatok előzetes eredményeit innen tudod letölteni.
A 2015-ös és 2016-os tisztított adatokat itt éred el.
Korábbi adatokért böngészd a Vagyonkereső.hu-t.

Hatalmas köszönet minden részt vevő önkéntesnek!

Valódi nyilvánosságot, valódi tartalmat, valódi ellenőrzést és valódi büntetést! A vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos kritikáinkról és javaslatainkról bővebben korábbi blogposztjainkban olvashatsz.

 

Kinél érdeklődhetsz?

Juhász Attila

projektkoordinátor, adatok

Letöltések

Related projects