We use cookies.

Learn more

Adatbázis

Az ország legnagyobb közpénzes sajtóadatbázisában egyszerűen visszakeresheted az elmúlt évtizedek sajtót megjárt korrupciós ügyeit.

Mi is ez?

A K-Monitor adatbázisát azért hoztunk létre 2007-ben, hogy könyvtárszerűen összegyűjtsük, és könnyen elérhetővé tegyük az online-sajtó korrupcióról, közpénzfelhasználásról, illetve általában a közélet tisztaságáról szóló írásait.
A sajtóadatbázist korrupciós ügyek korábbi fordulatainak felelevenítésére, gyanúba keveredett személyek, cégek, intézmények viselt dolgainak felidézésére tudod használni. Címkézési módszertanunk arra is lehetőséget ad, hogy adott cselekménytipushoz vagy gazdasági szektorhoz kötődő témákat kutass fel. Ha lehetőség van rá, a hírek földrajzi kötődését is rögzítjük, így akár adott település híreire is rá tudsz szűrni.
Az adatbázis keresőfelületén kulcsszavakat megadva, vagy a cikkek közt linkről linkre kattintva böngészheted a magyar sajtóból összegyűjtött írásokat.

Mit találok az adatbázisban?
Olyan, az online magyar sajtóban megjelent cikkeket, amik (1) egy konkrét korrupciós esetről szólnak, közpénzzel való visszaélésről (2) tudósítanak vagy azt (3) sugallnak, egy korrupciós esetben történő (4) jogi lépésről számolnak be vagy épp az előbbiekkel szembeni (5) védekezésről szólnak.
Kapacitásunk véges, ha tudsz olyan ügyről, ami nálunk nem szerepel, küldd el nekünk! A figyelt lapok listáját itt éred el.

 

Kinél érdeklődhetsz?

Merényi M. Miklós

önkormányzati szakértő

Léderer Sándor

társalapító & ügyvezető igazgató

Related projects