K-Monitor

We use cookies.

Learn more

Hírek

Elemzésünk a Helyreállítási Terv antikorrupciós reformtervéről

Az ősz egyik legizgalmasabb témája, hogy mikor érkezik újabb pénzeső az EU-tól. Számos tagállam már megkapta az EU-s Helyreállítási Eszközből rendelkezésre bocsátott ezermilliárdok első részletét, Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervét (HET) még nem fogadta el az EU, így az első százmillárdokra is még várni kell.

igyoltottak.hu - felmérés az oltakozás menetéről

A 2021-es év egyik lefontosabb témája az koronavírus elleni oltás volt. Hónapokon át foglalkoztatta a társadalmat, hogy lesz-e elég oltás, melyik korcsoport mikor jut oltáshoz, és persze az, hogy ki milyet kap. Mára azok, akik regisztráltak, túlnyomórészt hozzájutottak a vakcinához.

SZÜLJ OKOSAN! - TALÁLD MEG AZ UTAD A SZÜLÉSZETI ELLÁTÁS ÚTVESZTŐJÉBEN!

Szülészeti hálapénzzel foglalkozó kampányunk keretében egy leendő anya szerepébe helyezkedve kalauzolunk keresztül a szülészeti ellátás útvesztőin. Az Emma Egyesület és a K-Monitor közös szerepjátéka fókuszában a szülés és az azt megelőző időszak anyai döntéseinek lehetőségei és összetettsége állnak.

Ellenfél vagy szövetséges? - Helyi érdekvédők és önkormányzatok együttműködése Közép-Kelet-Európában

Birtokba vett helyi önkormányzás - ez a címe annak a kutatásnak, amelyben feltérképeztük, milyen együttműködések léteznek helyi érdekérvényesítő csoportok és az önkormányzatok között Magyarországon, Lengyelországban és Romániában. 

TÖBB SZEM TÖBBET LÁT! Támogasd a K-Monitort adód 1%-ával

Idén támogasd a korrupció és az azt övező társadalmi közöny elleni küzdelmünket adód 1%-ával! Adószámunk: 18193288-1-42

Civil hozzájárulás az uniós jogállamisági jelentéshez

Nyolc magyar civil szervezet közös jelentéssel járult hozzá az Európai Bizottság idei jogállamisági jelentéséhez. A 2019-re vonatkozó jelentés a jogállamiságot súlyosan veszélyeztető problémákat azonosított Magyarországon, a helyzet pedig a konzultációban részt vevő civil szervezetek szerint 2020-ban tovább romlott.

HELYI ÖNKORMÁNYZÁS NYOMÁS ALATT: MARAD HELY A CIVILEKNEK?

Elkészült civil-önkormányzati nemzetközi kutatásunk magyar országfejezetének magyar fordítása! A teljes kutatási jelentés angolul: http://localgov.k-monitor.hu

"Kivételből rendszer" - 2020-as évértékelő elemzésünk és beszámolónk

"2020 megmutatta, hogy demokratikus életünk torzulásai, az intézmények és normák iránti bizalom elvesztése gyengébbé, frusztráltabbá és kiszolgáltatottabbá tesznek minket, mintha tisztességes és demokratikus közéletünk lenne."

KORRUPCIÓFIGYELŐ: Klientúraépítésre, megtorlásra használja a válsághelyzetet a Kormány

A kormány továbbra is minden lehetőséget megragad, hogy a koronavírus-járvány okozta válságból saját politikai-gazdasági körei húzzanak hasznot – állapítjuk meg a TASZ-szal közös Korrupciófigyelő programunk második jelentésében. Az elmúlt három hónap egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eseménye az Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványi kiszervezése miatti tiltakozás volt – ezt is a veszélyhelyzetre hivatkozva torolta meg a hatalom.

A szülések 68 százalékánál fizetnek hálapénzt

Tizenegyezren töltötték ki az Ígyszültem.hu szülésélmény-térképet. A válaszokból többek közt kiderült, hogy a szülések 68 százalékában fizetnek hálapénzt, ennek átlagos összege pedig 111 ezer forint. Becslésünk szerint így nagyságrendileg 7 milliárd forint lehet a hazai állami szülészetben fizetett hálapénz összege egy évben.

Mutasd mindet

Sorrend