We use cookies.

Learn more

Hírek

Elkészült a diákok költségvetése Debrecenben

A 2021/2022-es tanévben a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum tanulói egy itthon szokatlan közösségi döntéshozatali folyamat részesei lehettek. Az iskola diákjainak többsége valamilyen formában részt vehetett annak eldöntésében, mire költsön a közösség 350 ezer forintot. A folyamatot a K-Monitor is segítette. Íme a beszámolónk róla.

Átláthatóbb önkormányzatok: számonkértük az ígéreteket!

A 2019-es önkormányzati választások előtt az Átlátszó, a K-Monitor és a Transparency International Magyarország Ez a Minimum! néven átláthatósági programot hirdetett meg, amely hat témában foglalta össze a helyi döntéshozatal átláthatóságának alapkövetelményeit. Most megmutatjuk, kik a legátláthatóbb és legátláthatatlanabb önkormányzatok.

Megjelent a K-Monitor és a TASZ Korrupciófigyelőjének összegző jelentése

A jogállam eróziója és a korrupció közpolitikai eszközzé emelése Magyarországon egymással szoros összefüggésben történik, többnyire valamilyen közérdekű cél mögé rejtve. Az elmúlt kétvében e közérdekű cél a járvány elleni védekezés volt. A K-Monitor és a Társaság a Szabadságjogokért ezt a folyamatot dokumentálta az elmúlt két évben Korrupciófigyelő jelentéseiben.

Ezek a K-Monitor korrupcióellenes javaslatai a 2022-es választásokon induló pártok részére

Ezek a közpénzek átláthatóságáért és a korrupció ellen küzdő K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda antikorrupciós javaslatai a 2022-es választások előtt. A témakörök folyamatosan kerülnek fel az oldalra. A javaslatainkat elküldjük a pártok képviselőinek is.

Legyél sajtófigyelő önkéntesünk!

EZT CSINÁLTÁK A K-MONITOR KORRUPCIÓFIGYELŐI 2021-BEN

Korrupcióellenes szervezetként 2021-ben is volt dolgunk bőven: követni a közpénzek útját, rámutatni visszaélésekre, segíteni az egyre szűkülő nyilvánosságban az információhoz jutást, illetve alternatívát mutatni a hatalomgyakorlás kirekesztő és tekintélyelvű módjával szemben. 

Keressük a Code for Hungary projekt koordinátorát

A Code for Hungary programozók és civil aktivisták közössége, célja a technológiai innováció elérhetővé tétele civil projektek számára. Februári kezdéssel határozott időre, félállású munkaviszonyra olyan embert keresünk, aki ismeri a civil szervezetek világát, szívesen részt venne technológiai projektek fejlesztésében és nem riad vissza ezeken a területeken mozgó szereplők közötti tolmácsolástól, talpraesett, proaktív és rugalmas.

Így néz ki a 2022-es magyar költségvetés

Az állam nem készít közérthető kimutatást arról, mire költi az adófizetők pénzét. Mi megtettük, cserébe az adatok mellett felhívtuk a figyelmet a költségvetési rendszer problémáira is.

Korrupciófigyelő: Átláthatatlan költekezéssel vág neki a kormány a választási évnek

A kormány változatos eszközöket vet be azért, hogy a favorizált klientúra és politikai osztály megélhetése egy esetleges kormányváltás esetén se kerülhessen veszélybe. Itt a K-Monitor és a TASZ ötödik, negyedéves Korrupciófigyelő jelentése.

Elemzésünk a Helyreállítási Terv antikorrupciós reformtervéről

Az ősz egyik legizgalmasabb témája, hogy mikor érkezik újabb pénzeső az EU-tól. Számos tagállam már megkapta az EU-s Helyreállítási Eszközből rendelkezésre bocsátott ezermilliárdok első részletét, Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervét (HET) még nem fogadta el az EU, így az első százmillárdokra is még várni kell.

Mutass többet

Sorrend