We use cookies.

Learn more

Elkészült a diákok költségvetése Debrecenben! 2022. június 17.

A 2021/2022-es tanévben a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum tanulói egy itthon szokatlan közösségi döntéshozatali folyamat részesei lehettek. Az iskola diákjainak többsége valamilyen formában részt vehetett annak eldöntésében, mire költsön a közösség 350 ezer forintot. A folyamatot a K-Monitor is segítette. Íme a beszámolónk róla.
A 2021/2022-es tanévben a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum tanulói egy itthon szokatlan közösségi döntéshozatali folyamat részesei lehettek. Az iskola diákjainak többsége valamilyen formában részt vehetett annak eldöntésében, mire költsön a közösség 350 ezer forintot.

A diákok költségvetése a módszertanának alkalmazása egy iskolai vagy iskolán kívüli diákközösségben. A módszer lényege, hogy egy közösségi célra rendelkezésre álló pénzösszeg felhasználására az érintettek maguk tesznek javaslatokat, ezeket megvitatják és végül valódi hatalommal bírnak annak eldöntésére, milyen programok vagy fejlesztések valósuljanak meg belőle. A projekt az Alternatív Közösségek Egyesülete és a K-Monitor együttműködésében, az USA Nagykövetségének támogatásával valósult meg. Íme a beszámolónk róla.