We use cookies.

Learn more

Adatozz okosan!

Civil szervezetek adathasználatát fejlesztettük és kitanultuk a nyílt adatok csínját-bínját a Norvég Civil Alap támogatásával megvalósult 3 éves projektben.

Mi is ez?

A Norvég Civil Alap támogatásával 2013 végén indult projekt célja, hogy elterjessze a nyílt adatok minél professzionálisabb használatát  a magyar civil szférában, és fejlessze az adathasználatot a különböző területeken működő civil szervezetek körében. A kétéves projekt során tíz - többek között a környezetvédelemben, egészségügyi érdekérvényesítésben, jogvédelemben, oktatásban, lakhatásban, helyi érdekvédelemben aktív - szervezettel működünk együtt. A projekt során egyrészt az adathasználattal kapcsolatos képzések és workshopok keretében külső civil partnerek és informatikai, adathasználattal kapcsolatos szakértők bevonásával fókuszálunk a szervezetek képességeinek fejlesztésére. A projekt másik fontos része, hogy a résztvevő tíz szervezettel külön-külön az adathasználatra épülő mikro-projekteket hozzunk létre, a résztvevő szervezetek saját szakterületén.

Az adathasználat fejlesztésével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy hatékonyabbá tegyük a szervezetek érdekérvényesítő, kommunikációs, és mobilizációs képességeit. A projektben partnerünk az Engine Room és az Open Knowledge Foundation.

Események, amiket szerveztünk:

Meetupok: 

Hackathonok:
Workshopok:
Önkéntesek bevonásával rendezett események:
Zárórendezvény
Résztvevő szervezetek/csoportok: Civil Kapocs EgyesületeDemokrácia Műhely Habitat for Humanity MagyarrországHelyzet MűhelyLevegő MunkacsoportMagyar Helsinki BizottságMagyary Zoltán E-közigazgatástudományi EgyesületMérték Médiaelemző MűhelyMotiváció Egyesület, Szexmunkások Érdekvédelmi EgyesületeSzületésház Egyesület

Miért fontosak a nyílt adatok?

 

Kinél érdeklődhetsz?

Juhász Attila

projektkoordinátor, adatok

Related projects